Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αστραπές και βροντές στο Αιγαίο από το ΠΝ: Τρεις ασκήσεις-μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα.

Λίγες ώρες μετά την προκλητική δήλωση του Τούρκου προέδρου της Δημοκρατίας Ρ.Τ.Ερντογάν ότι "Η Τουρκία ήδη ναυπηγεί πλωτό γεωτρύπανο για να προχωρήσει σε εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ", σε τρεις ταυτόχρονες ασκήσεις προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με την Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας ανεξάρτητα των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων. Οι ασκήσεις με κωδικό "Αστραπή", "Ορμή" και "Βροντή",  παρακολουθήθηκαν από των Αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και τον Αρχηγό Στόλου Παναγιώτη Λίτσα , στο Πεδίο Βολής Καράβια,
Εκτός από την πρόκληση διαρκείας στην κυπριακή ΑΟΖ με την παρουσία του BARBAROS η Άγκυρα στρατιωτικά συνεχίζει να προκαλεί. Δεν ξεχνάμε ότι προ μερικών ημερών είχαμε τρία επισόδια μέσα σε μια μέρα .
Η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στην Αθήνα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό δεν είναι κάτι που μένει εκτός των εκτιμήσεων της στρατιωτικής ηγεσίας. Το παρελθόν των ελληνοτουρκικών σχέσεων έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες περιόδους η Τουρκία γίνεται πιο επικίνδυνη.
Οι ΕΔ επιδιώκουν να στείλουν μήνυμα στην Άγκυρα ότι αγρυπνούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου