Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μήπως τα μαλλιά σας λαδώνουν εύκολα; Έξι TIPS για να μη λούζεστε κάθε μέρα!



Είστε φρεσκολουσμένοι αλλά τα μαλλιά σας έχουν την αντιαισθητική όψη λιπαρότητας;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό: ορμονικές διαταραχές, γονίδια, ακατάλληλα προϊόντα μαλλιών ή κακή χρήση τους.

Καταρχάς λάβετε υπ' όψιν ότι όσο πιο συχνά λούζετε τα λιπαρά μαλλιά, τόσο εντείνετε το πρόβλημα της λιπαρότητας. Αυτό συμβαίνει λόγω της έκκρισης σμήγματος από το δέρμα του κεφαλιού.

Με το συχνό λούσιμο, απομακρύνετε το σμήγμα και το δέρμα σας νομίζει πως δεν έχει παράγει αρκετό με συνέπεια να εκκρίνει ακόμα περισσότερο. Αυτό ισχύει στην περίπτωση που η λιπαρότητα συνδέεται με τα γονίδιά σας.
Αν όμως έχετε λιπαρά μαλλιά λόγω της κατάχρησης προϊόντων ή από κακή τεχνική στο λούσιμο ή στο ξέβγαλμα, η λύση είναι απλή. Σταματήστε την κατάχρηση και αφιερώστε μερικά λεπτά παραπάνω στο ξέβγαλμα. Η συσσώρευση προϊόντων (styling και καθαρισμού) στην τρίχα τη βαραίνει και την κάνει λιπαρή.

Μόνιμες λύσεις για την καταπολέμηση της λιπαρότητας δεν υπάρχουν. Μπορείτε όμως, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες να γλιτώσετε από το καθημερινό λούσιμο.

-Εάν λούζεστε συχνά, επιλέξτε ένα ελαφρύ σαμπουάν και conditioner. Όσο πιο ελαφριά είναι η σύνθεσή των προϊόντων που χρησιμοποιείτε τόσο λιγότερο επιβαρύνετε την τρίχα και κατά συνέπεια τη λιπαρότητα.

-Ξεβγάζετε πάντα τα μαλλιά σας πολύ καλά με χλιαρό νερό. Το πολύ ζεστό νερό ερεθίζει το δέρμα και προκαλεί ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Αντιθέτως, το χλιαρό και το κρύο κλείνει τους πόρους και κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά.
-Μια φορά την εβδομάδα λουστείτε με ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού. Θα απομακρύνει το σμήγμα από το δέρμα του κεφαλιού και από την τρίχα και θα επιτρέψει και στα δύο να αναπνεύσουν.

-Κάντε θεραπεία για τη λιπαρότητα.

-Προμηθευτείτε ένα ξηρό σαμπουάν για να κερδίσετε μία μέρα ανάμεσα στα λουσίματα

-Μην εφαρμόζετε τα προϊόντα styling και περιποίησης κοντά στη ρίζα. Περιοριστείτε στις άκρες.

-Μην πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας, καθώς τα δάχτυλα σας έχουν λιπαρότητα και ρύπους που τα βρομίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου